Over ons

Meer dan 30 jaar ervaring

Tuinen De Polder: 30 jaar ervaring en hoe het begon

‘Tuinen De Polder’ zag het levenslicht op 1 januari 1990, wanneer Peter De Rudder en Leo Rotsaert, toen beiden medewerkers bij een tuinaannemersbedrijf te Oostende, de tijd rijp vonden om de sprong te wagen : een eigen bedrijf oprichten !

De eerste jaren werd er geleidelijk aan een vast cliënteel uitgebouwd, en gestaag geïnvesteerd.

Er kwam al gauw plaatsgebrek en zo verhuisde het gezin van Peter in 1993 naar een boerderijtje in ‘Het Noorden’ van Ettelgem. Daar was er heel wat ruimte en opslagmogelijkheid. Een ruime loods en voldoende plaats errond, tot op vandaag nog steeds het kloppend hart van Tuinen De Polder.

In 1997 koos Leo Rotsaert voor een verantwoordelijke job bij de groendienst te Gistel en zo kwam een einde aan de samenwerking van Peter en Leo.

Peter zocht en vond een medewerker, meteen de eerste werknemer van ‘Tuinen De Polder’.

Zoals vaak in een gezin van zelfstandigen werden de kinderen aangemoedigd om af en toe mee te helpen bij het vele werk. Zo groeide bij de oudste zoon Bart ook de interesse voor het vak.

Bart koos voor de Tuinbouwschool te Oedelem, daarna volgden nog 3 graduaatsjaren aan de Vives Campus Roeselare en in 2005 had hij het diploma ‘Bachelor Groenvoorziening’ op zak.

Bart verkoos eerst wat ervaring in de sector op te doen, en kon onmiddellijk aan de slag bij plantengroothandel FLEUR te Beselare. Daar begon hij als order picker en werd hij na een jaar afdelingsverantwoordelijke.  De job in en tussen de planten lag hem zeker wel, maar de drang naar zelfstandigheid werd steeds groter.

In 2009 werden belangrijke knopen doorgehakt : Bart, ondertussen gehuwd met Meggie Vermeire, kwam als mede-zaakvoerder in ‘Tuinen De Polder’ en zij vestigden zich op de hoeve in Ettelgem, waar Bart als kind zo graag had gewoond. Het gezin van Peter verhuisde naar Roksem.

Van 2009 tot 2018 runden vader en zoon samen met twee werknemers de onderneming.

De activiteiten werden gevoelig uitgebreid evenals het machinepark. Waar er vroeger hoofdzakelijk werd ingezet op onderhoud van tuinen kwamen nu de eerste totaalprojecten in beeld. Onder impuls van Bart en met de ervaring van Peter werden nieuwe uitdagingen niet geschuwd en groeide de firma verder…….

Op 1 januari 2018 was het voor Peter tijd, om op 60-jarige leeftijd de zaak uit handen te geven, en kozen Bart en Meggie er volop voor om het bedrijf over te nemen.

team Tuinen De Polder Oudenburg
EEN NIEUWE START

Bart en zijn medewerkers zijn nu dagelijks aan de slag op verschillende werven, terwijl Meggie het administratieve gedeelte voor haar rekening neemt. Er wordt verder geïnvesteerd zowel in machines als in personeel, waardoor ‘Tuinen De Polder’ nu garant staat voor uw droomtuin. Zowel voor de aanleg als voor het onderhoud kan u op ons rekenen. 

Met enige fierheid stellen wij U in 2020 een nieuw logo, een vernieuwde huisstijl èn onze website voor !

Zo timmeren wij verder aan de weg om u meer dan ooit professioneel bij te staan bij al uw tuinwensen.  Onze missie blijft dezelfde; al 30 jaar:

Onze liefde voor groen staat garant voor kwalitatief sterk werk met oog voor detail.  Wij begeleiden u graag bij al uw tuinprojecten. Samen met ons team hopen wij onze passie voor tuinen te kunnen delen met onze klanten.

Scroll naar top